3 Şubat 2017 Cuma

"O" AN...

Birçok o an gizli. Kimisi her an hatırlamaya değecek kadar güzel, kimisi unutulmak üzere gönderilen ama asla unutulmayan 'o' anlar.

 O unutulmayan kötü anlar yaşandığı zaman geçecek, gidecek ," unutulacak " der insan. Ama öyle olmaz. Sen yaşadıkça o da yaşar. Hatıraları silemezsiniz, onlara olan özlem gibi. 

Sahi özlem nedir ? Duygu insanın aklına gelen ilk cevap,  sözlük anlamıdır. Ama özlem bakıldığında sadece bir duygu değildir. Bazen itici güçtür, bazen hayatta kalma sebebi bazen ise hayattır özlem. 

Bazı özlemler öyle derindir ki insan her nefesinde hisseder özlemin acı tadını. Yazar , çizer , okur özlemini.  Ama onu yok edemez. Ve işin kötüsü de özlem azalmaz. Aksine artar her gün her dakika daha da can yakarak. 

Özellikle özlem hiç gelmeyecek birine ve bir daha hiç yaşanmayacak olaysa,  insan karalar bağlar , içine düşer. "Keşke" der her cümlesinde. "Keşke hep o anda kalsa zaman ." Sonra daha çok üzülür çünkü bilir zamanı geriye alamaz ve onu durduramaz. 

Düşünmek çoğu zaman yorucudur. Özlemle birleşince yıkıcı olur. Ama her şeye rağmen güzel duygudur özlem. Hayatta her anın değerini bilmemizi  sağlar. Her zaman mutlu olmanın bir yolunu bulmamız gerektiğini hatırlatır. 

Çünkü bilir insan , gelecekte belki bu zamana dönüp belki de "keşke"diyeceğini...

Demek istediğim şudur ki , hayatın kıymetini , özlemin anlamını , özlenen şeyin değerini bilmek gerekir.  

Şuan şikayet ettiğimiz şeylere gelecekte 'o' an gözüyle bakabilecek miyiz ? Kim bilir ?



DİPNOT:Bu yazım çocukluk arkadaşım (Sude YILMAZ )  ile hazırlanmıştır. Umarım beğenmişsinizdir.
İyi okumalar... 


7 yorum:

  1. Ooh ellerine sağlık,ellerimize sağlık meleğim ❤ 40. Yazını beraber yazmış olmak çok güzeldi. İnşallah her zaman böyle devam edersin. Sana hep güveniyor ve seni çok seviyorum ❤💓

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl ben sana çok teşekkür ederim. 40.yazımda beni yalnız bırakmadın tıpkı 8 sene elimi hiç bırakmadığın gibi😊😘 Bende seni çok seviyorum. Yazımız hayırlı olsun. Bol bol okuyucularını bulsun... 🙏💞✍️

      Sil
  2. Kızlar ellerinize sağlık çok güzel olmuş. Sinem özellikle uzun aradan sonra baya gelişmiş ve toparlanmışsın. İnşallah daha da güzel olur ve gelişirsin. Başarılarının devamını dilerim. Tebrikler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim abla. İnşallah daha da iyi olacağım. 😊🙏

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Harikasınız, daha da başarılı olacağını düşünüyorum, gayet iyi yoldasın Sinem, tebrik ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim ederim hocam. 😊🙏✍️

      Sil