17 Ekim 2016 Pazartesi

EN ÖNEMLİSİ DE...



Bir yerden başlamak gerek. Kendimizden , çevremizden yada yaşanmamışlıkların arkasına sığınıp,kaçtıklarımızla yüzleşmemiz gerek. Bu cümleyi okuduktan sonra aklınıza ilk gelen soru "İyi de nasıl yapacağım?"dır. Bir kereliğine hayatınızı "Neyi?,Nasıl?"gibi sorulara sığdırmadan yaşamayı denesenize... Belki farkı o zaman görebilirsiniz , kim bilir?

Şuan bulunduğumuz yada iç yüzü ile yeni tanışmaya başladığımız ki çoğumuza göre olmaz olası hayatın hangi pencerensinden yada ne tarafından baktınız? Çoğumuz ilk anda boş tarafından bakarız.Ama en en çıkılmaz ,"bunun hiçbir dolu tarafı yok." dediğimiz zamanlarda bile o kadar dolu taraf vardır ki sadece görüp anlayabilmek gerekir. Bu apaçık "bak ben buradayım" demez,fark edilmeyi bekler her zaman . Fark edeceğiniz anı siz belirlersiniz .

Çoğu yaşadığınız olaylarda ilk yaptığınız kurgulamaktır . Beyin her olayda "NASIL ve NEDEN?" sorularının cevaplarını aradığı için başlar senaryoları yazmaya. İlerleyen zamanda(kurgulamayı bıraktığınız zaman)bunu gördüğünüz an olaydan soğuyup , unutmaya yada bu konuyu düşünmenize engel olduğunuz zaman anlarsınız. Kendinizi görmeye başladığınız an her şeyi göreceksiniz...

Aslında "kendiniz görmeye başladığınız an" diye bir şey yoktur. Sadece içinizde bıraktığınız(yaşanmamışlıklar), korktuğunuz yada kendinize sesli bir şekilde söylemeyip , buna inancınız olmadığı için çevrenizden "kendini gör , kendin ol" lafları ortaya çıkar .
Bütün bunların tek veya bir çok sebebi aslında biziz yada bizi etkileyen faktörlerdir. Bir insan gerçekten inancı olduğu her şeyi başarabilecek güçtedir. Sebebi bizizden kastım şu ki anı yaşamak yada anın getirdiği duyguları yaşamak tamamı ile bizim tercihimizdir . Yaşanmamışlıklar da öyle . Ne demek istediğimiz iyice bir düşünün, elbet aklınıza en doğru cevap gelecektir.

Bu hayatta ki pişmanlıklarınızı en kısa sürede anlamanızın yolu :

Her anınızı düşünmeden ( kurgulayıp , planlamadan) yaşamayı öğrenmektir. Öğrenirken verebileceğim en güzel ipuçları;kendinizin değerini ve size verilen değerin kıymetini bilmektir.

En önemlisi de....

7 yorum:

  1. Aradan zaman geçince yazacak şeyler de artıyor... Sen herzaman yaz ki yazacak şeyler artmasın bebeğim😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdıkça elbet konular artar ama bunun bana getirisi sevmeyi hissetmeyi öğretmktir. İnşallah herkese nasip olur. Yazmayı bırakmayacağım bebeğim.Teşekkür ederim bitanem... 😘😘😘

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ve etkili olmuş bebeğim gün geçtikçe çok daha güzel yazıyorsun. Başka yazını merakla bekliyorum ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canımın içi 😘 Devamı gelecek... 😉💞

      Sil
  4. cnm çok güzel olmuş :D
    ,

    YanıtlaSil