24 Ağustos 2016 Çarşamba

HAYATA AÇILAN KAPI


Kimi zaman yalnız olduğumuzu düşünürüz. Kimi zaman da "Çevremde çok arkadaşım var, hiç yalnız kalmıyorum." deriz. Peki hangisi iyi, hangisi kötü?

Aslında iyi-kötü, doğru-yanlış insanların anlatmak istediklerine göre değişir. Mesela, kimilerine göre iyi ve kötüden kastın temelinde hayatı anlamak ve anlatmak vardır.


Hayatı anlamak ve anlatmak kimilerine göre basitken, kimilerine göre zordur. Bu basit ve zorluk, insanların farkındalıklarından doğar.

Bu farkındalığın temelinde ise hayatın biz insanlara sunmuş olduğu birtakım değerler vardır.

Hayat herkesi farklı şekilde sınar. Zaten farklılıklar, zıtlıklar bize aslında iyiyi ve kötüyü, doğruyu ve yanlışı daha net bir şekilde görmemizi sağlar. Bazılarımızı erken olgunlaştırır hayat, bazılarımızı ise geç.

Buradaki amaç hayatın bizim eksik kalan yönlerimizi, başımıza birtakım olaylar getirerek bizdeki eksikliği yüzümüze yansıtmasıdır. Ansızın kendimizdeki tek düzeliği fark ettirir hayat ve hemen kendimizdeki eksikliği düzeltmek için bizi harekete geçirir.

İşte hayatın bize sunduklarını iyi bir şekilde değerlendirip üstüne bizden bir şeyler eklediğimiz zaman biz insanlara zevk verir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder